Pete Doherty zahral neohlásene pod Michalskou bránou

03.07.2013 Celý región

Londýn 2. júla (TASR) - Britský rockový spevák a skladateľ Pete Doherty minulý týždeň na Slovensku a v Česku odohral krátku sériu pouličných koncertov v utajení. Informovalo o tom v pondelok internetové vydanie magazínu New Musical Express.

Hudobník sa predstavil nenápadnými vystúpeniami 24. a 25. júna v slovenskej metropole Bratislava a 26. júna v českom hlavnom meste Praha. Pouličné koncerty boli súčasťou kultúrneho projektu Hudba mesta, ktorý sa snaží sprostredkovať hudobné podujatia na netradičných miestach.

Doherty, ktorý sa preslávil najmä ako frontman skupín The Libertines a Babyshambles, najskôr vystúpil v bratislavskom klube KC Dunaj, počas pobytu v meste však zahral aj pod Michalskou bránou. V sprievode huslistky Miki Beavisovej tam zaspieval pieseň The Last of the English Roses zo svojho debutového sólového albumu Grace/Wastelands (2009).

Doherty nedávno vyhlásil, že chce v stánku v londýnskej štvrti Camden predávať spomienkové predmety viažuce sa k rôznym slávnym osobnostiam ako Bobby Gillespie, Amy Winehousová či Kate Mossová. Začiatkom septembra so skupinou Babyshambles vyráža na dvojmesačné turné po Británii.
 
 
 
 

Vyberte región